Pompa de caldura Estia

Pompele de caldura aer-apa Toshiba Estia sunt solutia ideala pentru economii maxime de energie

Solutia ideala pentru economii maxime de energie

Pompa de caldura Estia

Pompele de caldura aer-apa Toshiba sunt solutia ideala pentru economii maxime de energie, deoarece folosesc energia termica care este deja prezenta in aer ca principala sursa de energie. Acest sistem all-in-one este conceput pentru a asigura temperatura optima pentru incalzire, productie de apa calda si climatizare in lunile de vara.

Ce inseamna o pompa de caldura aer-apa

Toate pompele de caldura ESTIA aer-apa sunt asa-numitele sisteme split, adica circuitul de racire este distribuit pe doua unitati, o unitate interioara si o unitate exterioara. Unitatea exterioara este utilizata pentru a genera si converti energia, unitatea interioara transferand aceasta in circuitul de incalzire.

CUM FUNCTIONEAZA O POMPA DE CALDURAFiecare proprietar de casa sau birou se confrunta, mai devreme sau mai tarziu, cu alegerea sistemului de incalzire potrivit. Daca alegerea potrivita este incalzirea centralizata cu apa ca mediu de transfer de caldura, apare rapid intrebarea: Cum ar trebui sa fie actionata aceasta? O solutie ecologica si flexibila este oferita de pompa de caldura aer-apa sau adesea numita pur si simplu o pompa de caldura cu aer. In plus fata de aspectul ecologic, o pompa de caldura cu aer combina o multitudine de avantaje, mai presus de toate incalzirea ieftina si necesarul de spatiu redus al sistemului in sine, precum si eliminarea spatiului de stocare pentru combustibili solizi.Toate pompele de caldura ESTIA functioneaza pe acelasi principiu. Energia este obtinuta din aerul ambiant si astfel apa este incalzita. Pompele de caldura aer-apa, care sunt denumite sisteme split, sunt pompe de caldura cu aer care constau dintr-o unitate exterioara, care este utilizata pentru a genera si converti energia, si o unitate interioara, care transfera caldura generata in circuitul de incalzire. Ambele sunt conectate intre ele printr-un circuit inchis. Agentul frigorific care circula in acest circuit are un punct de fierbere mult sub –20°C si, spre deosebire de apa, nu poate ingheta.

AVANTAJELE UNEI POMPE DE CALDURA

COSTURI MINIME

In ceea ce priveste costurile de achizitie, precum si in timpul functionarii, o pompa de caldura este un mod ieftin de incalzire datorita consumului sau redus de energie.

VERSATILITATE

Pompele de caldura cu sursa de aer functioneaza la fel de bine cu radiatoarele ca si la incalzirea prin pardoseala si pot fi utilizate atat pentru incalzire, cat si pentru racire.

EFICIENTA ENERGETICA

Tehnologia compresorului inteligent permite functionarea incalzirii chiar si la -25°C. Racirea este de asemenea posibila la +43°C.

PROTEJEAZA MEDIUL

Incalzirea cu aer este neutra cu CO2. Aerul este infinit disponibil si nu necesita spatiu de stocare.

CUM FUNCTIONEAZA O POMPA DE CALDURA ESTIA1 Ventilatorul din unitatea exterioara aspira aerul exterior, care este directionat prin schimbatorul de caldura.2 Datorita punctului de fierbere scazut al agentului frigorific (R32 = - 51,7°C, R410A = -48,5°C), agentul frigorific lichid anterior isi schimba starea fizica in schimbatorul de caldura si se evapora.3 Gazul este aspirat si comprimat de compresor in unitatea interioara. Temperatura agentului frigorific creste odata cu cresterea presiunii.4 Agentul frigorific fierbinte ajunge acum la schimbatorul de caldura din unitatea interioara (Hydrobox | All in One) si isi transfera energia termica in circuitul de incalzire a apei calde.5 Acest lucru are ca rezultat racirea, agentul frigorific devine din nou lichid si ciclul se repeta.

Modele pompa de caldura Estia

ESTIA - MADE IN JAPAN

Pompele de caldura aer-apa Toshiba sunt solutia ideala pentru economii maxime de energie, deoarece folosesc energia termica care este deja prezenta in aer ca principala sursa de energie. Acest sistem all-in-one este conceput pentru a asigura temperatura optima pentru incalzire, productie de apa calda si climatizare in lunile de vara. Pompele ESTIA sunt fabricate in Japonia.

Estia Made in Japan

ESTIA POWERFUL

Ideala pentru folosirea in zone cu temperaturi ambientale scazute sau pentru aplicatiile cu necesar de apa cu temperatura ridicata.

ESTIA POWERFUL IN DETALIU

COP: 4,6

TECHNOLOGIE SI COMPATIBILITATE


 • Compresor dublu rotativ DC Inverter
 • Doua zone independente: Pompele de caldura aer-apa Toshiba pot gestiona doua zone independente. Aceasta solutie permite furnizarea apei catre diversele terminale la diferite temperaturi de pana la 60°C.
 • Pot fi folosite diferite terminale ca: radiatoare pentru temperature joase, incalzire in pardoseala, diferite tipuri de ventil°Convectoare

EFICIENTA ENERGETICA


 • Schimbatorul de caldura in placi de inalta eficienta primeste cantitatea optima de agent frigorific pentru a produce apa calda la temperatura scazuta -medie (20°C – 60°C) sau apa rece (7°C – 25°C). Bateria electrica suplimentara (3,6kw sau 9kW) ajuta functionarea la optima a sistemului in conditii de vreme extrema.

APA CALDA MENAJERA


 • Rezervorul de apa calda menajera este un rezervor compact izolat din otel inoxidabil care produce apa calda menajera pentru uz sanitar. Performanta sistemului este, de asemenea, maximizata datorita schimbatorului de caldura coaxial integrat care utilizeaza apa calda produsa de pompa de caldura.
 • Producere apa calda de maxim 60°C.

DOMENIU DE OPERARE


 • Temperatura ambientala de pana la -25°C
 • Mentinere capacitate nominala pana la -15°C

CERTIFICARE KEYMARK


 • Pompa de caldura oshiba Estia Powerful este certificata de Keymark.
Estia Made in Japan

Pompa de caldura ESTIA

Acest sistem all-in-one este conceput pentru a furniza temperatura optima pentru incalzire si apa calda menajera, avand avantajul suplimentar de a oferi aer conditionat in timpul anotimpurilor calde.

Sistemul ESTIA aer-apa split poate fi utilizat atat in proiecte de constructii noi, cat si in proiecte de renovare. Sistemul de pompa de caldura aer-apa ESTIA poate fi utilizat cu diferite tipuri de terminale de incalzire / racire, inclusiv radiatoare de temperatura joasa existente, incalzire in pardoseala si ventiloconvectoare. In locuintele existente deja echipate cu cazane traditionale de gaz sau combustibil, sistemele de pompa de caldura aer-apa Toshiba ESTIA pot fi combinate cu acestea pentru a acoperi toate nevoile de incalzire pe tot parcursul anului.

Controlul inteligent Toshiba echilibreaza sursele de energie in mod exclusiv si eficient ducand la consumul redus de energie si la costurile de incalzire pentru utilizatorul final.

ESTIA IN DETALIU

COP: 4,6

CONTROLUL ZONELOR


 • Doua zone independente: sistemele de pompe de caldura Toshiba aer-apa pot gestiona doua zone independente. Aceasta solutie permite furnizarea apei catre diverse terminale la diferite temperaturi de pana la 55°C.

COMPATIBILITATI


 • Sistemele de pompe de caldura Estia pot fi utilizate in combinatie cu diferite tipuri de terminale: radiatoare de incalzire existente la temperaturi joase, incalzire prin pardoseala sau ventiloconvectori.

VECTOR CONTROL


 • Toshiba Inverter foloseste noua unitate de actionare inteligenta a sistemului de control inteligent vectorial, care permite o gama mai larga de frecvente si tensiuni.

DOMENIU OPERARE


 • Incalzire: de la -20°C to pana la +25°C
 • Racire: de la +10°C to pana la +43°C

APA CALDA


 • Producere apa calda pana la 55°C
 • Apa calda menajera: de la +40°C pana la +75°C

TELECOMANDA


 • Telecomanda este proiectata sa fie simpla, intuitiva si usor de utilizat.

CERTIFICARE KEYMARK


 • Pompa de caldura oshiba Estia Powerful este certificata de Keymark.

DORITI O OFERTA PERSONALIZATA SAU AVETI NEVOIE DE O SOLUTIE TEHNICA?

ATX HVAC DISTRIBUTION cu o experienta de peste 20 ani va propune si va ofera solutii complete pentru proiectele de climatizare si ventilatie. Solutiile oferite de compania noastra includ echipamentele Toshiba Air Conditioning care pot si sustinute de echipamentele de la alte companii reprezentate in Romania de ATX HVAC Distribution.